A legjobb balatonfüredi tavaszi programok 2024

Balatonfüred az északi part igazi nyüzsgő fővárosa, ezért igazán nem kell meglepődni azon, hogy már tavasszal nagyon izgalmas programmal várja a Balatonnál pihenni, kirándulni, feltöltődni vágyókat. Alábbi ajánlókban összegyűjtöttük a legjobb balatonfüredi tavaszi programokat 2024-ben!

Tavaszi Füredi Fesztivál 2024

A tavasz köszöntésének nincs is jobb módja, mint egy jó kis balatonfüredi program. Szerencsére 2024-ben is megrendezésre kerül a tavaszindító Füredi Tavaszi fesztivál. Három teljes napon keresztül zajlanak az évszakot köszöntő programok. Lesznek gyerekprogramok is, és kézműveskedni is lehet, tehát az egész család jól érezheti magát. A Tavaszi füredi fesztivál 2024-ben a március 15.-i hosszúhétvégén kerül megrendezésre, így lesznek megemlékezések is a szabadságharcról, de emellett koncertek, és különböző előadások is helyt kapnak. A Tavaszi Füredi Fesztivál pontos időpontja: 2024. március 14-17.

 

Hamvas Béla Napok 2024 Balatonfüred

Egy balatonfüredi tavaszi program 2024-ben, ahol életre kel az irodalom. Hamvas Bélára a huszadik század egyik legnagyobb magyar írójára, a szélsőségesen megítélt Hamvas Bélára emlékeznek ennek a tavaszi füredi programnak a keretén belül Balatonfüreden. Milyen programokra lehet számítani? Mindenre, ami művészet, és kultúra: koncertek, kiállítások, ikonikus irodalmi estek, esszékötet bemutatóval, borkóstolóval. Ennek a balatonfüredi tavaszi programnak a pontos időpontja: 2024. március 22-23. A pontos helyszín pedig: Tagore sétány, Szőcs Géza Irodalmi Szalon.

Megtetszett valamelyik füredi tavaszi program, vagy csak szeretnéd élvezni a tavaszi napsütést a Balaton északi partjának legszebb városában, történelmi épületek mellett, a magyar tenger hullámzását nézve? Foglalj szobát vendégházunkban, imádni fogod a hangulatot! 

SZOBAFOGLALÁS

 

A balatonfüredi tavaszi programok közül 2024-ben sem maradhat ki az Első Hajó fogadása

Tavasszal a balatonfüredi kikötőben immár kultikussá vált ez az esemény: az Első Hajó fogadása, hát milyen szép dolog? Nemcsak a kicsik szoktak oda meg vissza lenni ezért az eseményért, mert igenis nagy dolog, és tényleg a jó idő eljövetelét jelzi, amikor az első hajó befut a kikötőbe, a magyar tenger elkezd felébredni téli álmából. Ez a balatonfüredi tavaszi program a menetrend szerint közlekedő hajók szezonnyitója is egyben, ekkor már hajózni is lehet a friss, tavaszi Balatonon. Az évad első hajója mindig Siófokról érkezik és a helyi ifjúsági fúvószenekar egy nagyszerű koncert keretén belül fogadja, idén pedig extraként még néptánccal is készülnek. És tudjátok, mi a legjobb? Ezen a balatonfüredi tavaszi programon tényleges elindíthatjátok a hajózási szezont ti magatok is, hiszen a rendezvényt követően ingyenes sétahajózást biztosítanak a szervezők. Ennek a balatonfüredi tavaszi programnak a pontos ideje: 2024. március 30. 

 

Az egyik legjobban várt balatonfüredi tavaszi program 2024-ben is a Jókai Napok

Jókai egy igazi legenda nemcsak Füreden, és nemcsak kishazánkban, hanem egész Európában. Te tudta, hogy füredi villájában írta meg a magyar irodalom egyik leghíresebb regényét, az Aranyembert? Erre pedig minden évben egy nagyszabású balatonfüredi tavaszi program keretében kell megemlékezni! Ez a balatonfüredi tavaszi program 2024-ben is nagyon nagyszabású lesz, több helyszínen lesznek irodalmi programok, színházi előadások, és gasztronómiai események: a Jókai Villában és a Szőcs Géza Irodalmi Szalonban lesz több program megtartva, de a hagyományos Jókai-Bableves főzőversenyt a Koloska Völgyben rendezik meg. Időpont: 2024. május 3-4.

 

Balatonfüred Concours d’Elegance veternautó szépségverseny 2024-ben is

A május 11-12. hétvégén közel 60 különleges veteránt és youngtimert állítanak ki a népszerű balatonfüredi Tagore sétányon. Tavaly nézőcsúcsot döntött ez az esemény, idén neked sem érdemes lemaradnod! Május első hétvégéjén Jókai Napok, a második hétvégén pedig csodás autók bemutatása a Tagore sétányon. Nem gondolod, hogy érdemes lenne mindkettőn részt venned? Foglalj szobát nálunk, és pihend ki magad, miközben élvezed a remek balatonfüredi tavaszi programokat!

SZOBAFOGLALÁS

 

A kihagyhatatlan balatonfüredi tavaszi program 2024-ben: Vitorlabontó ünnepség

A Vitorlabontó ünnepség és Évadnyitó Vitorlásverseny inkább már egy kis nyári szellővel érkező tavaszi füredi esemény, avagy egy utolsó lehetőség a tavaszi hangulat, és fények kiélvezésére Füreden, ami szintén május második hétvégéjén, egészen pontosan május 11-én kerül megrendezésre. Ez egy tényleg nagyon ikonikus rendezvény, hiszen története egészen 1935-re nyúlik vissza. Ha vitorlás rajongó vagy akkor azért, ha pedig nem akkor azért kell megnézned, hogy szerelembe ess a fehér vitorlás süvítésével. 

 

A füredi tavaszi programok zárása 2024-ben: Balatoni hal- és borünnep

Méltó zárása ez az esemény a tavasznak, ahol igazi gasztronómiai utazásra lehet számítani, hiszen a borról, és a halról szól a fesztivál. Minden valamire való környékbeli borász standot állít ilyenkor a Tagore-sétányon, borbemutatókkal, borvásárokkal várják a vendégeket. Persze nemcsak finomságok, hanem egyéb programok is lesznek, nagyszerű koncertek, közönségtalálkozók, borversenyek.
 

Legfrissebb cikkeink

Elhelyezkedés

Szobafoglalás